Zažite skutočnú esenciu Tokaja s Tokajským 3-putňovým výberom z roku 2005. Tento skvost medzi vínami očarí už na prvý pohľad nádhernou zlato-jantárovou farbou s jemným odleskom. Vysoká viskozita prezrádza bohatú a plnú štruktúru, ktorá vznikla tradičnou tokajskou metódou z klasických odrôd zušľachtených vzácnou plesňou Botrytis cinerea.
Zložitý a bohatý buket
Vo vôni sa prelínajú tóny typickej tokajskej chlebovinky, sušeného ovocia a jemných medových podtónov. V ústach sa rozvíja plná a komplexná chuť so sladkými tónmi prezretých cibéb, jemnou minerálnou stopou a nádhernou harmóniou kyselín a cukru. Dochuť vína je dlhá, elegantná a nezabudnuteľná – ponúka jemné tóny orieškov, medu a sušených sliviek.
Výnimočnosť pre milovníkov unikátnych vín
Toto víno je skutočným klenotom, ktorý s každým dúškom odkrýva svoju majestátnu povahu. Zrenie v tufovej tokajskej pivnici počas troch rokov mu poskytlo charakteristický profil, ktorý ani po desiatkach rokov nestratí na kvalite.
Ocenené na medzinárodných súťažiach
Tokajský výber 3-putňový 2005 získal množstvo prestížnych ocenení po celom svete, vrátane veľkých zlatých medailí na Galicija Vitis Poľsko (2024) a Víno Bojnice (2024). Zlaté medaily si odniesol z Asia Wine Trophy (2023), Bacchus Madrid (2023), Danube Wine Challenge (2023), Le Mondial Des Vins Blancs Strasbourg Francúzsko (2023), Texas International Wine Competition (2023), Vínne trhy Pezinok (2024) a Vitis Aurea Modrá (2024).
Technické parametre:
-
Prírodný zvyškový cukor: 75,8 g/l
-
Kyseliny: 6,3 g/l
-
Alkohol: 13,95 % obj.
-
Objem: 0,5 l
-
Oblasť: Tokaj, Slovenská republika
-
Hon: Makovisko
-
Výrobca: Ostrožovič spol. s r.o., Veľká Tŕňa, Slovensko
-
Obsahuje siričitany
Odporúčame k
Jeho sladké tóny dokonale dopĺňajú dezerty, ako sú pečené jablká, medové koláče a jemné syry s ušľachtilou plesňou. Pre dokonalý gurmánsky zážitok ho podávajte vychladené na 10-12 °C.
Tokajský výber 3-putňový 2005 je investíciou do nezabudnuteľných okamihov, ktorá si získa srdcia zberateľov aj milovníkov špičkových vín.